Super Rune Random code and web stuff

Epic vs features vs user stories

Epic vs features vs user stories

·

Når vi taler om Epics, Features og User Stories giver det for mig mere mening at tale om dem som forskellige emner der sammen genererer value til vores kunder.

Hvis vi taler om dem som et hierarki ender vi med at tale om løsningerne hele vejen igennem og ikke så meget værdier. Det kommer til at ligge mellem linjerne.

Så ser de flest forholdet mellem dem i dag

Her er en Epic bare fuzzy ide på en løsning. Epicen bliver så nedbrudt i mere konkrete stumper kendt, som features og til sidst bliver featuren brudt ned den mindste del User Stories. Og alle sammen tager udgangspunkt i en løsning på et behov eller mål, som vi måske tror giver værdi til kunden, men vi har ikke undersøgt det. Og det er ikke helt tydeligt, da vi kun er i løsningsmode og derfor ikke får hele historien med.

Epic

Det er her forretningen taler om mål og behov. F.eks. Når vi taler om at fastholde licenser på [Produktet]. Det er ikke konkret. men det er vigtigt for forretningen for at overleve. Her kunne man beskrive men man vil fastholde og hvilke konsekvenser det har ikke at gøre noget og hvad man forventer der vil ske hvis man gør noget.

User story

Dette er de ønsker og behov en bruger har, som vi kan se opfylder behovet fra forretningen om at fastholde licenser. Det kan f.eks. være medarbejderen ønsker at få lettet arbejdsgange i [Produktet] så han ikke behøver at skifte til rundt mellem flere konkurrende produkter for, at finde de oplysninger medarbejderen søger.

Feature

Dette er det teksniske aspekt af hvordan vi løser brugerens behov I user storyen og behovet fra forretningen. Dette er det udvikleren og endda projektlederen forholder sig til.

Se det hele som et Venn diagram hvor overlappet mellem alle tre områder giver værdi til kunden.

Hvor værdien er gemt

Alt dette er ikke speceilt, det er bare en anden fortolkning af ord vi allerede kender, som kan hjælpe med at skabe focus på value i stedet for løsninger.

Der er dog udfordringer i dag, med de værktøjer jeg kender er låst til en hierarki og jeg derfor ikke selv kan bestemme hvordan jeg gerne vil arbejde med epic, user stories og features.

Kilde: Epics, Features, and Stories, Oh My! w/ Scott Sehlhorst by LeadingAgile